LIHAN
SUORAMYYNTI

LIHAN
SUORAMYYNTI

Ylämaankarjan liha on erinomaista pihvilihaa. Luonnollisesta ravinnosta johtuen sen liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista. 

Suomesta löytyy useita pihvikarjarotuja, jotka eroavat toisistaan koon, lihan määrän ja koostumuksen sekä kasvunopeuden suhteen. Ylämaankarjan naudan matka pihvilihaksi alkaa emolehmätilalta, jossa emolehmät poikivat vuosittain vasikan, joka elää emon rinnalla noin 8 kuukautta, käyttäen kasvamiseensa emolta saadun maidon. Tämän jälkeen vasikat vieroitetaan ja lihaksi kasvatettavat yksilöt siirretään joko omalla tilalla kasvatusryhmiinsä tai myydään loppukasvatustilalle.

Puhdasrotuinen ylämaankarjan sonni on teuraskypsä n. 2-3 vuoden iässä, ylämaankarjan hieho n. 2 vuoden iässä.

Ylämaankarjan pihvilihan vahva maku, ns. riistan maku, syntyy ruokinnan perustumisesta laiduntamiseen ja korsirehuun, sekä pitkästä kasvatusajasta. Ylämaankarjan naudan kasvatuksessa koko ketju, laitumelta lautaselle, keskittyy parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen. Eläimen vapaa liikkuminen ja luontainen aktiivisuus aina teuraskypsyyteen asti, muokkaavat sen omaa rasvakudosta pehmeäksi, parantaen highland cattle – ylämaankarjan naudanlihan makua ja mureutta.

Tilalla ollaan siirtymässä Aberdeen Angus -rotuun, mutta vielä sen lihaa ei ole myytävänä.

Aberdeen Angnus on on Aberdeenin ja Anguksen kreivikunnista Skotlannista lähtöisin oleva lihakarjarotu. Angus on tunnettu hyvistä emo-ominaisuuksistaan, kuten hedelmällisyydestä, helpoista poikimisista, ja hyvästä luonteestaan. Risteytyksissä käytetään syntymänupoutta hyväksi.

Jalostuksen myötä angus on kasvanut pienestä rodusta keskikokoiseksi roduksi. Täysikasvuiset angus-lehmät painavat 550-700 kiloa ja angus-sonnit 950-1200 kiloa.

Jalostuksella on pyritty vaikuttamaan rodun melko varhaisessa vaiheessa rasvoittuvaan lihaan. Muihin rotuihin verrattuna anguksella on teurasruhossa enemmän rasvaa, mutta vähemmän luuta kuin muilla lihakarjaroduilla. Lihan rasvoittuminen liittyy osittain lihan marmoroitumiseen, joka on lihan laatua parantava ominaisuus. Tämä ominaisuus on tehnyt anguksesta maailmanlaajuisesti suositun rodun.

Kiikkumäen Aberdeen Anguksia

HINNASTO

Hinnasto päivitetty 8.8.2022.

Hinnat sis. alv. 14%

Jauheliha ja paistisuikaleet ovat pakattu kilon paketteihin. Päiväysvanhoja tuotteita välillä tulossa myyntiin koirille!
 
Maksu käteisellä tai mobilepaylla. Isommat erät voidaan laskuttaa.

RAVINTOSISÄLTÖ

Pala 100g
           highland paisti         keskivertonaudan paisti
Rasva           4,2                       13,5 
Kolesteroli 45,8 63,0 
Proteiini 22,4 18,9 
Rauta 2,0 2,3
Pala                    highland lapa          muu lapa
Rasva           4,7                       10,6 
Kolesteroli 42,2 63,0 
Proteiini 21,6 20,2 
Rauta 2,3 1,9
Pala                    highland file            muu file
Rasva           7,1                        22,8 
Kolesteroli 37,0 67,0 
Proteiini 21,8 16,6 
Rauta 2,3 1,6
Pala                    highland keskiverto  muu keskiverto
Rasva            4,5                      15,6 
Kolesteroli 40,9 64,3 
Proteiini 20,7 18,6 
Rauta 2,1 2,0
 

Löydät meidät osoitteesta Luojunseläntie 181, 31810 Oriniemi.

Ota yhteyttä!

Timo Mäki-Laurila

050 54 89 660

6977tml@gmail.com

Ella Liimatainen

040 770 3122

ella.liimatainen@hotmail.com